Met de E-MTB door het Salzburger Saalachtal in Oostenrijk

Avontuur op de grindpaden of puur genieten met het hele gezin.

Het Saalachtal in het SalzburgerLand is een verborgen pareltje voor mountainbikers die graag de hoogte in trekken. Met ruim 480 kilometer aan aangegeven fietsroutes is de vallei van de Saalach een genot om te verkennen met de E-MTB. Naast de 100 e-bikeverhuurders en 24 oplaadstations vind je er bovendien verschillende watersportgelegenheden. Pak die zwembroek dus maar in!

De mountainbike-regio Salzburger Saalachtal ligt midden in de Pinzgau in het SalzburgerLand. Of je nu op zoek bent naar geasfalteerde fietspaden of avontuurlijke grindwegen, in het Saalachtal vindt iedereen zijn ding. Ook fietsminnende gezinnen zijn er aan het juiste adres: ga op pad met een aanhangwagentje voor de kleinsten, of een kinder-e-bike voor de groteren. Op de wondermooie fietspaden duurt het niet lang voor de kinderen zélf het zadel in willen.

Pak je zwembroek in

Tijdens de zomermaanden hoef je in het Saalachtal niet te kiezen tussen fietsen of zwemmen. De prachtige fietsroutes brengen je langs de oevers van de Saalach, afgelegen bergmeren en millennia-oude kloven. Voor een kick tussendoor spring je in het kristalheldere water van de wild stromende beekjes langs de weg. Een heerlijk verfrissende natuurervaring!

… langs de oevers van de Saalach, afgelegen bergmeren en millennia-oude kloven.

4 onvergetelijke ervaringen in het Salzburger Saalachtal
Wildenbachschlucht-Trail © Salzburger Saalachtal Tourismus, Andreas Meyer
E-biken met kinderen © Salzburger Saalachtal Tourismus, Andreas Meyer
Steinbergrunde © TVB Saalfelden Leogang, Klemens König
Bike & Hike - Staubfall waterval in het Heutal © Salzburger Saalachtal Tourismus


Wildenbachschlucht-Tr
ail:
Het avontuur roept! Deze rit belooft niet te veel helling en een stevige ondergrond, maar brengt je toch langs een smal pad, een diepe kloof en zelfs over houten bruggen zonder leuning. Een portie avontuur in een behapbare verpakking.

E-biken met kinderen: Van ‘alles loopt op rolletjes’ tot ‘knap vervelend’, een e-biketocht met kinderen kan alle richtingen uitgaan. Maar op het einde van de dag is één ding zeker: je neemt leuke herinneringen mee naar huis!

Rond de Steinberge: De zogenaamde Steinbergrunde omcirkelt het massief van de Loferer en Leoganger Steinberge en overspant zo’n 65 kilometer. Deze familievriendelijke route is bovendien bezaaid met kunstwerken, ontworpen door kinderen samen met 24 internationale kunstenaars.

Bike & hike naar een verkwikkende waterval: De 200 meter hoge, bruisende Staubfall waterval in het Heutal is alleen te voet bereikbaar. Stap van je fiets en begin aan de korte wandeltocht: het donderende water in de kloven is de moeite waard!

4 accomodatietips voor e-bikespecialisten
© Landgasthof Friedlwirt
© Landhotel Schütterbad
© Hotel Mühlpointhof
© Hotel Bad Hochmoos


Bikegasthof Friedlwirt:
Of je nu gaat mountainbiken of wandelen: de ervaren gastheer van Friedlwirt neemt je graag mee op pad. Je kan zowel één op één als in grotere groepen boeken.

Landhotel Schütterbad: In dit hotel staat de passie voor mountainbiken centraal. De zoon is een gediplomeerde e-bike- en freeridegids en kent de mooiste routes!

Familien- & Vitalhotel Mühlpointhof: Midden in de regio Almenwelt Lofer, in de frisse berglucht, heet het familie- en fietsvriendelijke Mühlpointhof zijn gasten van harte welkom.

Gasthof Bad Hochmoos: Het hotel is ideaal om te genieten en te ontspannen, maar blijkt ook het perfecte vertrekpunt voor je avontuurlijke fietstochten rondom Lofer.

Benieuwd wat Oostenrijk nog in petto heeft voor de e-biker? Ontdek het hier!

Hoofdafbeelding © Salzburger Saalachtal Tourismus.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal