Net als de vorige jaren was het Alles over e-Bikes Test Event in Park Spoor Noord in Antwerpen alweer een erg succesvolle editie. De opkomst was groot en de toegenomen interesse in e-bikes duidelijk voelbaar. De lentekriebels zijn merkelijk voelbaar en velen gaan opzoek om hun gepaste elektrische fiets aan te kopen. Meer dan 30 fietsmerken boden de mogelijkheid om hun fietsen naar hartenlust te testen en de nodige technische informatie te geven.

De prijzen van de e-bikes, maar ook het aantal fietsmerken en types, zijn de laatste jaren sterk gestegen. Daarom is het noodzakelijk je goed voor te bereiden, te informeren en uit te testen welke elektrische fiets voor jou het meest aangewezen is, alvorens tot aankoop over te gaan. Genoeg reden voor Alles over e-Bikes om een test-event in elkaar te boksen dus.

We merkten op dat de longtail e-bike als stadsfiets erg in trek is en de bakfiets hierdoor een stukje van zijn marktaandeel heeft moeten prijsgeven. De elektrische stads–/comfortfiets is helemaal ingeburgerd. Meer dan 70% van de aankopen zijn tegenwoordig elektrische fietsen ten opzichte van de niet-gemotoriseerde exemplaren. De speedpedelec blijft, althans in en rond het Antwerpse, de topper in gebruik voor woon-werkverkeer.

Ben je nog op zoek naar een geschikte e-bike en ben je nog niet in de mogelijkheid om te komen testen? Schrijf je dan hier gratis in, en kom naar één van onze volgende Alles over e-Bikes Test Events! Volgende afspraak: zaterdag 15 april in Grimbergen!

Geniet met ons mee van enkele sfeerbeelden: