De beste accessoires voor je fietsavontuur

Kant-en-klaar

Wil jij goed voorbereid vertrekken op je fietstocht? Dan zijn deze accessoires onmisbaar!

Croozer Dog

Met de Croozer Dog kan je hond mee op pad. Robuust materiaal, profielbanden en de Croozer Airpad-vering zorgen voor comfort, ook op onverharde wegen. Met drie afmetingen is er voor elke hond tot 45 kg een passende Croozer, waarin hij zittend of liggend mee kan. Dankzij de lage instap (14 cm) kunnen oudere honden of honden met een beperking vlot mee aan boord. Een oprolbaar scherm aan de achterkant voorkomt afleiding en de vaste bodemplaat geeft een stabiel gevoel. Tal van accessoires (hondenbed, regenhoes enz.) maken het helemaal af.

Prijs: vanaf € 1050

www.croozer.com

Pedelec 2.0 Ace

Een fietshelm die voldoet aan de hoge veiligheidseisen in grote steden, dat is de Pedelec 2.0 Ace van Abus. Het lage slaapgedeelte beschermt de drager bijzonder goed. Bovendien heeft de Pedelec 2.0 Ace een geïntegreerde regenkap, die je bij de eerste regendruppels snel over de helm kunt trekken. De felle oplaadbare lamp en het verwisselbare vizier bieden extra passieve bescherming. De helm is tevens NTA-gekeurd.

Prijs: vanaf € 179,99

www.abus.com

Ultimate Six Urban

De functionele trendy stuurtas Ultimate Six Urban van Ortlieb is voorzien van een transparant vak op de bovenkant, waar je je smartphone of gps waterdicht in kunt opbergen; het apparaat bedien je vervolgens door de folie heen. Je kunt een schouderband aan de tas bevestigen om ze mee te nemen. Door de klep of zelfs het hele bevestigingssysteem van een slot te voorzien, maken dieven geen kans. Met vijf liter inhoud is er genoeg plaats voor al je spullen. Apart zijn vier adapters verkrijgbaar om de fietstas op je stuur te monteren.

Prijs: € 85

www.ortlieb.com

Women Mineo Parka

Deze lichte, modieuze regenjas voor dames is geschikt voor dagelijks gebruik. Hij is volledig waterdicht, winddicht en ademend. Bovendien kun je hem in de eigen zak stoppen en heeft hij een handige verstelbare capuchon die je in de kraag kunt opbergen. De regenjas is overigens vervaardigd van gerecycleerde petflessen.

Prijs: € 190

www.newinvaude.com

Shimano ET500

De kenmerken van deze topper onder de fietsschoenen liegen er niet om. De semi-stijve Power Transfer Blade-tussenzool zorgt voor efficiënte trapkracht. Het 360° blokpatroon op de tractiezool en de adaptieve kruisgroeven in de buitenzool garanderen meer grip. Blokpatronen op de hiel en de teen bieden extra tractie bij lopen en afdalen. Dankzij het Mini Power Strap-vetersysteem zit de voet stevig maar comfortabel vast. Neusbescherming en reflecterende details zijn de slagroom op de taart. Standaardmaten: 36-48 (heren), 36–42 (dames).

Prijs: € 99,99

https://bike.shimano.com

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal