Fietsen De Geus en Pedro Elias doen gooi naar bakfietsrecord voor goed doel

De Antwerpse fietsenwinkel Fietsen De Geus organiseert op 20 april een recordpoging “Grootste Liefdadigheidslevering per Bakfiets”. Tv-persoonlijkheid Pedro Elias neemt hierbij het voortouw om samen met zoveel mogelijk Antwerpenaren per bakfiets kleding, voedsel en andere goederen naar daklozen-vzw Kamiano te brengen.

Fietsen De Geus en Pedro Elias roepen alle Antwerpenaren op om thuis kleding, lang houdbaar voedsel en andere bruikbare items te verzamelen en hiermee op 20 april om 15u met hun bakfiets naar De Geus aan de Marnixplaats in Antwerpen te komen. Vanaf daar zullen alle aanwezigen in een grote colonne naar vzw Kamiano in de Kammenstraat fietsen om de spullen te overhandigen. De items zullen door de vrijwilligers verdeeld worden onder de dak- en thuislozen. Een deurwaarder zal officieel registreren hoeveel bakfietsen er meerijden, wat als recordpoging genoteerd zal worden.

Maatschappelijke ongelijkheid

Tv-presentator en schrijver Pedro Elias steunt de actie. “Ik ken de mensen van Fietsen De Geus goed. En met Kamiano heb ik eveneens goede banden omdat ik me inzet voor het bestrijden van maatschappelijke ongelijkheid. Via deze actie willen we gezamenlijk aankaarten dat er helaas nog veel armoede bestaat in ’t Stad, maar dat er gelukkig ook veel hardwerkende vrijwilligers zijn die daar verandering in proberen te brengen.”

Duurzaam stadsvervoer

De Geus-eigenaar Thomas Vanderhoydonck voegt toe: “Door de goederen per bakfiets naar Kamiano te brengen, laten we zien dat je geen grote dieselgestookte camionette nodig hebt om goederen binnen de stad te vervoeren. Hopelijk zal dit bijvoorbeeld ook ondernemers inspireren om duurzamer vervoer te overwegen en de politiek aanmoedigen om de infrastructuur in te richten rond duurzame mobiliteit.”

Ludieke acties

Fietsen De Geus bestaat 40 jaar in 2024 en zal daarom dit jaar meerdere ludieke acties houden, zo zegt zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck. “Daarmee willen we de Antwerpenaren danken om de fiets te kiezen en daarmee de stad gezond en sociaal te houden.”

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal