“De speed pedelec zal niet meer verdwijnen uit het straatbeeld”

TRAXIO rapporteert monsterpiek in inschrijvingen

Met maar liefst 1.257 nieuwe inschrijvingen in maart 2021 lijkt de trend gezet: de speed pedelec is hier om te blijven. Er werden namelijk 57,5% meer van deze snelle e-bikes ingeschreven dan in maart 2020. Ook in vergelijking met pre-lockdownmaanden is er een aanzienlijke verhoging: wel 28,8% meer inschrijvingen dan maart 2019. Bedrijven en leasingmaatschappijen hebben hier een aandeel in, maar het blijven vooral de particulieren die het peleton aanvoeren.

“Opvallend is dat de stijging zich in alle provincies voordoet, behalve in Namen”, zegt Filip Rylant, woordvoerder van mobiliteitsfederatie TRAXIO. “Hoewel het om kleinere aantallen gaat, zijn de procentuele stijgingen groot in de meeste Waalse provincies terwijl in Vlaanderen vooral Limburg en West-Vlaanderen er procentueel uitspringen. Net als Antwerpen, dat 26% groeide en ruim aan de kop van het peloton blijft.”

Bron: TRAXIO

“De speed pedelec zal niet meer verdwijnen uit het straatbeeld. Niet in Vlaanderen en Brussel (stijging met 17%), maar ook niet in Wallonië waar het aantal inschrijvingen alsmaar blijft toenemen. In het eerste kwartaal zijn nu 23,6% meer speed pedelecs ingeschreven dan in 2020, en 9,7% meer ten opzichte van 2019. Leasing- (+16,3%) en bedrijfsfietsen (+10%) laten mooie cijfers optekenen maar het zijn vooral de particulieren die hard aan de boom schudden (+33,6%). Verdere investeringen van de overheid in fietsinfrastructuur zullen deze trend nog kunnen versterken.”

Bron: TRAXIO

Afbeelding © Stromer

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal