Drie merken, drie identiteiten

De Nederlandse Timyo Groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt al acht jaar e-bikes. Meer dan ooit wil Timyo inzetten op future proof innovatieve technologieën. Tevens wil de groep zijn drie merken een duidelijke eigen identiteit meegeven.

De grote sterkte van Timyo is dat het de volledige controle heeft over het productieproces, zowel voor de frames als voor de aandrijfsystemen. Dat zorgt voor een grote vrijheid om modellen te ontwikkelen die nauw bij de beoogde doelgroepen aansluiten. VanDijck, Keola en Muon zijn drie brands die elkaar als in één grote familie perfect aanvullen. Timyo heeft de ambitie een van de meest dynamische en visionaire e-bikefabrikanten te zijn. Dat ze goed op weg zijn, klinkt als een understatement.

VanDijck: klassieke elegantie

Klassieke elegantie in Nederlandse stijl, gepaard aan vakmanschap dat voortbouwt op de rijke Nederlandse fietstraditie: dat is wat VanDijck uitstraalt. In het gamma vind je traditioneel ogende fietsen, maar wel in een modern jasje gestoken en uitgerust met moderne technologie. Bewegen, mobiliteit en genieten gaan moeiteloos hand in hand.

Keola: jong en dynamisch

Met zijn jonge en dynamische uitstraling wil Keola vooral jongeren verleiden. Vandaar de frisse designs en levendige kleuren. Als vrijgevochten merk in de Timyo Groep onder-
steunt Keola een levensstijl die niet gaat over waar je vandaan komt of wie je bent. De designers van Keola hebben levensgenieters voor ogen, mensen die elk moment van de dag volledig willen meemaken en genieten van elektrisch fietsen.

Muon: voor elk terrein

Het Muon-gamma – met de gerestylede Bradyon, Elon en Axion – is het perfecte uithangbord van de Timyo-filosofie.
Vlaggenschip is de Elon Pro met zijn continue en traploos variabele Enviolo-transmissie, een sterke middenmotor en een geïntegreerde display. Het geometrische framedesign, een ergonomisch zadel en dito handvatten zorgen voor een optimale sportieve zithouding. Met zijn veelzijdige banden kan de Elon Pro elk terrein aan. Het model was in juli 2022 in preview op Eurobike; de officiële lancering van de nieuwe collectie volgt in 2023. 

E-bike Experience in België

Centraal gelegen tussen Antwerpen, Brussel en Gent vind je het E-bike Experience Center van Timyo in Bornem. Daar helpen e-bikespecialisten je graag verder op weg bij het vinden van een geschikt model uit de collectie. Wat is de volgende stap voor Timyo? “Doorgaan en bewijzen dat online en offline bedrijfsmodellen naast elkaar kunnen bestaan, om zo nieuwe mogelijkheden te genereren om samen met onze dealers een groeipad te creëren.”

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal