Fietstassen van verpakkingsafval

Vaude innoveert

Vaude heeft al langer fietstasmodellen uit gerecycleerd basismateriaal, geschikt voor dagelijks gebruik, maar met de ReCycle Pro Single en de ReCycle Commute Single introduceert Vaude nu fietstassen waarbij ‘post-consumer waste’ wordt gebruikt. Concreet gaat het om plastic verpakkingen die bij huishoudens worden opgehaald. Het bedrijf zet zo een grote stap richting circulaire economie.

Afval vermijden, recycleren, innovatieve productiemethoden: aandacht voor het milieu is niet meer weg te denken. Met zijn ReCycle-fietstassen zet Vaude een grote stap in de richting van zijn klimaatdoelen. “We streven naar wereldwijde klimaatneutraliteit,” zegt Antje von Dewitz, ceo van Vaude, “en in 2024 willen we onze producten vooral van biobased of gerecycleerde materialen maken, zodat we de CO2-uitstoot bij de materiaalproductie sterk verminderen.

ReCycle Pro Single:

fietstas waar fietsers van houden

De ReCycle Pro Single is een waterdichte, robuuste en milieuvriendelijke fietstas voor dagelijks gebruik, met vijf jaar volledige garantie. Ze bevat een overzichtelijk hoofdvak met een klapdeksel, twee vakken met ritssluiting en een afneembare schouderriem. De Recycle Pro Single heeft een volume van 22 liter, de Recycle Commute Single van 20 liter, genoeg voor kleine aankopen en kantoorbenodigdheden. Dankzij de Eco Finish-technologie van Vaude is de fietstas PFC- en PVC-vrij. Ze wordt klimaatneutraal in Duitsland geproduceerd.

ReCycle Commute Single:

duurzame fietstas voor in de stad

Milieuvriendelijk en doordacht: dat is de stijlvolle, waterdicht gelaste ReCycle Commute Single, de duurzame dagelijkse metgezel voor fietsforensen! Met een inhoud van 22 liter en een uitgebreide binnenuitrusting met apart laptopvak berg je alles goed georganiseerd op. Kleinere spullen (mobiel, portemonnee, sleutels) kunnen in de extra zakken. De verstevigde zijwand zorgt ervoor dat de tas niet omvalt als je ze neerzet.

De achterplaten bestaan uit gerecycleerde kunststofverpakkingen. Ze is uiterst stabiel en is met het gebruiksvriendelijke QMR 2.0-systeem uitgerust, zodat je de tas met één soepele handbeweging op je fiets kunt plaatsen, veilig op de fiets vergrendeld, of ze er weer af kunt nemen. De bevestiging aan de bagagedrager – naar keuze rechts of links – past op alle
bagagedragers met een buis-
diameter tot 16 mm.

De tas is tevens bedrukt met reflecterende elementen. Een schouderriem is inbegrepen. Het product is voorts klimaatneutraal: de emissies afkomstig van materialen, productieprocessen en verzending zijn holistisch bepaald en systematisch verminderd. Nog niet vermijdbare emissies zijn gecompenseerd via de onafhankelijke non-profitorganisatie ‘Myclimate’.

Over Vaude

Vaude (uitspraak: [fau’de]) maakt functionele en innovatieve producten voor activiteiten in de berg- en fietssport. Als duurzame en innovatieve outdoorfabrikant draagt het merk bij tot een betere wereld. Met milieuvriendelijke producten die op eerlijke wijze zijn gefabriceerd, zet het familiebedrijf wereldwijd hoge ecologische en sociale standaarden. In het hoofdkantoor vlakbij het Zuid-Duitse dorp Tettnang biedt het bedrijf werk aan ongeveer 500 mensen.

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal