Hier brandt de lamp!

Nieuwtjes inzake fietsverlichting

Op weg met een elektrische fiets wil je goed zichtbaar zijn én goed kunnen zien. Wat helpt daar beter bij dan een goede fietsverlichting? Ziehier enkele nieuwigheden.

Lezyne

Ebike Macro Drive 1000

Goede verlichting is een essentieel onderdeel op iedere e-bike, zeker voor woon-werkverkeer. Met de Ebike Macro Drive 1000 biedt Lezyne een prima optie. Zijn output van 1000 lumen zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers en zelf ook helder ziet in de donkerste omstandigheden. De verlichting wordt aangesloten op de batterij van je e-bike en is compatibel met fietsen van alle grote fabrikanten. Prijs: € 79,95 (excl. btw).

https://ride.lezyne.com

Lezyne - Ebike Macro Drive 1000

Sigma

Aura 45 Lux + Nugget II

De Aura 45 Lux geeft een krachtige lichtoutput van 45 lux en een harmonisch lichtbeeld, dat alle vier de zones tot op een afstand van ca. 55 meter verlicht. De geïntegreerde sensor past de lichtsterkte automatisch aan het omgevingslicht aan, wat een langer gebruik waarborgt. Deze perfecte metgezel voor tochten bij schemer en in het donker is combineerbaar met het kleine, compacte en USB-oplaadbare Nugget II-achterlicht. Dat garandeert een hoge veiligheid door de krachtige 0,5 watt led en een surround zichtbaarheid, ook van opzij.

Prijs: € 39,95 (Aura 45 Lux), € 12,95 (Nugget II), € 49,95 (Aura 45 Lux + Nugget II).

www.sigmasport.com

Sigma - Aura 45 Lux
Sigma - Nugget II

BBB

Strike 500 | BLS-131

Deze krachtige led-koplamp heeft een behuizing die je 180 graden kunt draaien, zodat je ze ook ondersteboven kunt monteren. Kenmerken: 2,5-60 uur brandtijd, een gewicht van 130 gram, een vervangbare batterij (USB-oplaadbare LG 18650 Lithium Ion, 2600mQh, laadtijd: 3:45 uur). Standen: Stad (15 lm met lange brandtijd, zodat je altijd thuis geraakt), Laag, Standaard, Hoog, Boost (500 lm voor maximale zichtbaarheid) en Knipperlicht. Prijs: € 59,95.

bbbcycling.com

BBB - Strike 500 | BLS-131

Garmin

Varia UT800

De ‘slimme’ Garmin Varia UT800-koplamp wijzigt mee wanneer uw snelheid verandert. Als ze aan een compatibele Garmin Edge-fietscomputer gekoppeld is, past ze de helderheid aan en geeft ze gedurende maximaal vier uur het benodigde licht. Voor in de stad en op fietspaden is er een hogere intensiteit, en bij daglicht is ze op ruim 1,6 km zichtbaar. Maximaal 1,5 uur lang projecteert ze een vaste lichtstraal van 800 lumen. Je kunt het licht met de Edge of de afstandsbediening in- of uitschakelen en de helderheid regelen. Prijs: € 169,99.

www.garmin.com

Garmin - Varia UT800

Look

Geo Trekking Vision

De Geo Trekking Vision is het ideale fietspedaal voor forenzen. De platte kant is geschikt voor alle soorten schoenen; de andere kant is SPD-compatibel. Een geïntegreerd afneembaar Vision-lichtsysteem zorgt voor extra veiligheid. De micro-USB-oplaadpoort aan de zijkant van het licht is beschermd met een verzegelde dop, zodat opspattend water er niet in kan. Geleverd met de handige multi-directionele Easy micro-schoenplaatjes. Prijs: € 99,90.

www.lookcycle.com

Look - Geo Trekking Vission

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal