Op vakantie met de camper en de e-bike? 4 tips!

Zorgeloos onderweg met Goboony

Het reisgenot van een comfortabele camper met de sportieve vrijheid van een e-bike, dat is misschien wel hét succesrecept voor jouw droomvakantie. Maar om zorgeloos te vertrekken, is een goede voorbereiding troef. Kies je de juiste camper, fietsdrager en bestemming, dan wordt je reis echt onvergetelijk. Goboony, het grootste deelplatform voor campers in Europa,  geeft enkele handige tips!

Je e-bike meenemen op een camper, dat biedt het beste van twee werelden: je brengt de kilometers naar je favoriete bestemming(en) in alle comfort door, terwijl je eenmaal aangekomen de gezellige dorpjes of adembenemende landschappen kan verkennen met de e-bike. 

Goboo-wie?

Campers zijn doorgaans erg prijzig zijn om aan te kopen en zelfs lenen via kennissen is omslachtig qua verzekering. Exact daarom werd Goboony in het leven geroepen. Als online platform brengt Goboony lokale campereigenaars samen met reizigers die hunkeren naar een camperavontuur. Zo kan je eenvoudig een camper huren die perfect past bij jouw vakantie. Heb je al een camper? Dan kan je verhuren aan gelijkgestemde reizigers en een centje bijverdienen. Leuk toch? 

Via Goboony kan je…

  • een gepaste camper vinden voor jouw gezin.
  • vrijblijvend reservaties maken.
  • genieten van flexibele annuleringsvoorwaarden.
  • op een veilige manier betalen.

Vertrek in alle gemoedsrust dankzij de verzekering Zorgeloos Reizen

Tip 1: kies een goede fietsdrager

Om je e-bike veilig mee te nemen is de juiste uitrusting cruciaal. Een fietsdrager op de trekhaak of achterop het voertuig is het handigst. Er bestaan ook dragers voor op het dak, maar vanwege het hoge gewicht van een e-bike wordt beladen dan snel een zware klus. 

Hou zeker rekening met de maximale laadcapaciteit van je fietsdrager. Door de accu uit je e-bike te halen, bespaar je al wat gewicht. Ga na of er ook een oprijgoot bij de drager zit: dat vergemakkelijkt het gebruik.

Bekijk alle campers met een fietsdrager op Goboony. 

Tip 2: beveilig je e-bike

Het kost toch snel wat, zo’n e-bike. Vergeet daarom niet om die goed op slot te doen op campings of camperplaatsen. Je fiets afdekken helpt bovendien niet enkel tegen regen, maar ook tegen nieuwsgierige aagjes. Grotere mobilhomes hebben soms een garage, waar je e-bikes veilig kan opbergen. 

Je fiets afdekken helpt niet enkel tegen regen, maar ook tegen nieuwsgierige aagjes.

Tip 3: zorg dat je kan opladen

Vergeet ook de acculader van je e-bike niet mee te nemen. 

Werkt je e-bike met een conventionele lader? Wie daarmee wil opladen via de camper zelf, heeft een sinus omvormer nodig die de 12 volt gelijkspanning van het voertuig omvormt naar 230 volt wisselspanning. Opladen via de 230 volt aansluiting op de camperplaats kan natuurlijk altijd.

Werkt je e-bike met een snellader? Dan kan je zelfs opladen terwijl je op een terrasje geniet van wat lekkers. Ga online op zoek naar oplaadpunten in je buurt. Voor Vlaanderen kan je terecht op: www.oplaadpunten.org.

De betoverende Alpen.
Culinaire hoogstandjes langs de Bokken-Rollen route.
Prachtige vergezichten in Noorwegen.
Tip 4: kies een fiets- en campervriendelijke bestemming

Reizen met een camper wordt vooral leuk wanneer ook de bestemming campervriendelijk is. Goboony zet 5 favorieten op een rijtje:

1. Zuid-Limburg, Nederland
De Bokken-Rollen route neemt je mee in het spoor van legendarische roversbende de Bokkenrijders. Onderweg geniet je van het Limburgse landschap en de lokale culinaire tradities.

2. De Loire, Frankrijk
Historische kastelen, adembenemende fietsroutes en wijngaarden zover het oog kan zien. De Loirestreek wordt niet voor niets het Walhalla voor fiets- en wandelliefhebbers genoemd.

3. De Alpen, Frankrijk
Wanneer het iets avontuurlijker mag. In de Alpen vind je alles van uitdagende mountainbikepaden tot e-bikeroutes voor beginners. Uitblazen doe je op één van de vele rustige campings, met spectaculaire panorama’s als bonus.

4. Gardameer, Italië
Voor de vroege vogels: tegen 2026 wordt de fietslus rondom het Italiaanse Gardameer vervolledigd. Met zijn 140 kilometer belooft het Garda by Bike-project zonnig fietsplezier voor de hele familie op te leveren.

5. Lofoten, Noorwegen
Verbazingwekkend vlakke fietsroutes, omgeven door unieke en onvergetelijke uitzichten. Fietsplezier en noorderlicht verzekerd op het Lofoten schiereiland in Noorwegen.

Ben je klaar om een camper te huren en er zelf op uit te trekken?
Ontdek het aanbod van Goboony hier.
Benieuwd welke e-bike het best bij jou past? Ontdek meer dan 1000 modellen in de e-bike catalogus en test ze zelf op een Alles over E-bikes Test Event

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal