5 redenen om te kiezen voor een e-bike

Anno 2021 is de e-bike niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. De elektrische fiets wint jaar na jaar aan populariteit, en dat weerspiegelt zich in de verkoopcijfers. Mobiliteitsfederatie Traxio rapporteert dat er in België in 2020 nog 34.774 e-bikes meer verkocht werden dan in 2019, een stijging van ruim 18%. Maar waarom kiezen pendelaars, kinderen, senioren en ouders steevast voor een e-bike? Wij zetten de 5 voornaamste redenen op een rijtje. 

Leg in geen tijd grote afstanden af

Elk stoplicht razendsnel vertrekken of ongehinderd een steile helling op, van zodra je een e-bike uitprobeert merk je de vele voordelen. Met een hogere gemiddelde snelheid en minder moeite leg je plots probleemloos afstanden af die voordien onmogelijk leken. 

Kom onvermoeid aan op je bestemming

Hoe goed je conditie ook is: na een lange fietstocht kom je vaak bezweet en vermoeid terug. Dat is geen probleem wanneer je eindbestemming je eigen douche is, maar je kantoor of de schoolbanken… tja! Met wat elektrische ondersteuning kom je steeds fris en monter op je bestemming aan.

Ook ouderen of personen met een beperking plukken de vruchten van dat ondersteunend duwtje in de rug. Want wanneer intensief trappen niet meer tot je mogelijkheden behoort, laat een e-bike je al fietsend de vrijheid herontdekken. 

Betaal minder en geniet meer 

Kies je vaker voor je e-bike dan je auto? Dan zal niet alleen je lichaam, maar ook je portefeuille je dankbaar zijn. Een oplaadbeurt kost je namelijk tussen 14 cent (e-bike) en 28 cent (speed pedelec). 

Ook voor woon-werkverkeer biedt een e-bike financiële voordelen. Zo is een elektrische fiets niet alleen goedkoop in gebruik en onderhoud, je bent bovendien vrijgesteld van verkeersbelastingen, je hebt recht op een fietsvergoeding én je kan je werkelijke kosten aangeven in je belastingen.

Kies uit duizenden fietsen met een eigen karakter

Het mooie aan de e-bikewereld is dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt om uit te kiezen. Bovendien merk je snel dat verschillende modellen, met hun verscheidenheid in aandrijf- en motorcomponenten, volledig unieke rijeigenschappen bieden. Maar hoe vind je dan de fiets die 100% bij jou past? Begin je zoektocht overzichtelijk: met bijna 1000 modellen is onze fietscatalogus is een handig hulpmiddel. Test daarna verschillende modellen in een fietsenwinkel of op één van de Alles over e-bikes Testevents. Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief (onderaan), dan mis je zeker geen events. 

Red de planeet

Een e-bike laat je fietsgenot herontdekken, waardoor je plots vaker de fiets zal nemen dan de wagen. Zo help je, rit per rit, onze planeet vooruit. Voor je het weet behoren lange files, oeverloze zoektochten naar parkeerplaats en wekelijkse tripjes naar het benzinestation ook tot de verleden tijd. Een win-win voor jou én moeder natuur!

Afsluiten doen we graag met de belangrijkste reden van al: een e-bike is gewoon ongelofelijk veel fun! Alles Over E-bikes houdt je graag op de hoogte van alle nieuwigheden in de sector. Wij wensen je alvast veel veilige kilometers toe!

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal