Canyon Roadlite:ON krijgen een nieuw jasje in 2021

Met zijn slanke design weerspiegelt de Roadlite:ON het imago van het merk Canyon, dat we kennen uit de wereld van racefietsen en mountainbikes. Fietsen met een motortje kunnen dus wel degelijk sportieve fietsers charmeren, niet alleen tourrijders of forenzen. En innovatie staat nooit stil bij het Duitse merk. In 2021 updaten ze hun sportieve hybride E-Bike, vlak voor de lente.

De 2021 Roadlite:ON-reeks bestaat uit twee modellen – de Roadlite:ON 6 (€ 2.699) en Roadlite:ON 7 (€ 3.399), die allebei voortbouwen op de basis van van vorig jaar. Gebouwd rond een lichtgewicht, robuust aluminium frame hebben beide modellen een opmerkelijk laag totaalgewicht van slechts 16 kg.

De Roadlite:On steunt voor een sportievere rij-ervaring op het aandrijfssysteem Evation van Fazua. Het herziene ontwerp is nu op afstand bedienbaar, zodat de rijder de motor kan aan- en uitzetten zonder de drivepack van het frame te hoeven halen. Ook de 250X -batterij kreeg een update. De Shimano lxl2 groepsets op alle modellen zorgen ervoor dat je makkelijk schakelt.

Daarnaast biedt het aandrijfsysteem hetzelfde uitstekende pakket als voorheen – 250 Wh batterij, drie ondersteuningsniveaus, een actieradius tot 120 km. Bovendien kan de complete aandrijfeenheid van het frame worden gehaald en door een afdekking worden vervangen – dat schept opbergruimte voor langere ritten en reduceert het gewicht van de fiets tot ongeveer 13 kg.

De nieuwe 2021 Canyon Roadlite:ON modellen zijn exclusief verkrijgbaar op canyon.com.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal