FLYER Upstreet SL wint Eurobike Award 2023

Goroc TR:X is de nieuwe innovatieve crossover e-bike

Trouw in zijn streven naar een optimale kwaliteit pakt FLYER ook dit seizoen weer uit met enkele topproducten. Met de Goroc TR:X en de Upstreet SL gooit het Zwitsere merk alweer hoge ogen op het e-bike speelveld.

De Goroc TR:X is de nieuwste telg binnen het Goroc-gamma, dat een aantal onvermoeibare alleskunners samenbrengt. Noem ze gerust de SUV’s van de fietswereld. Zowel bij woon-werkverkeer als bij sportieve weekenduitstapjes is rijplezier gegarandeerd. De Goroc TR:X verenigt zowat alle huidige innovatieve technologie, die ook nog eens op een hoogwaardige wijze verpakt is.

De motor en de versnellingsbak vormen één geheel en zijn compact in het midden van de e-bike geïntegreerd. De integratie maakt ongelooflijk nauwkeurig, snel en betrouwbaar schakelen mogelijk in alle weersomstandigheden en op elk terrein. Zelfs onder serieuze belasting.

Technologie uit voertuigbouw

Beschermd tegen weersinvloeden en met de hoogwaardige riemaandrijving is de motorunit vrijwel onderhoudsvrij. Met zijn krachtige motor en elektronische versnellingsbak met 12 versnellingen creëert deze Pinion-aandrijving een compleet nieuwe rij- en schakelervaring. “Voor het eerst stelt de nieuwe Pinion-aandrijving ons in staat om een e-bike te ontwerpen met technologie uit de voertuigbouw en daarmee onze klanten een ongekende rijervaring te bieden,” zegt een trotse Philipp Suter, hoofd Product Management.

Afgestemde framestijfheid

De functies Pre Select en Start zorgen ervoor dat het toerental en de ondersteuning van de motor nauwkeurig afgestemd is op elke situatie. Dankzij de extra accucapaciteit van 535 Wh van de optioneel verkrijgbare range-extender vormen langere tochten geen enkel probleem. Het fullsuspension rijwielgedeelte met een veerweg van 130 mm biedt veel comfort, terwijl het extra stijve frame van hoogwaardig carbon een bijzonder directe rijbeleving verschaft.

Met zijn 18 kilo is de Upstreet SL de lichtste e-bike in het FLYER-gamma.

Ook aan de visuele veiligheid is gedacht. Het heldere licht met een grote lichtbundel zorgt voor een optimaal zicht en dito zichtbaarheid. Het XC-model heeft bovendien een magnetische interface waarop je eenvoudig en snel MonkeyLink-voorlampen kunt vastklikken. Bagage meenemen?  Fluitje van een cent, dankzij het dynamische ontwerp van de FLYER ONE Side Rail.

Accu in bidonformaat

Met zijn 18 kilo is de Upstreet SL de lichtste e-bike in het FLYER-gamma. Het nieuwe innovatieve Bosch Performance Line SX aandrijfsysteem met een 400 Wh accu biedt meer dan voldoende vermogen en actieradius voor het stadsverkeer. De bijzonder stille motor heeft een koppel tot 55 Newtonmeter. Voor langere afstanden levert de optioneel verkrijgbare tweede accu in bidonformaat een extra 250 Wh.

Eurobike award 2023

De moderne, urbane FLYER is volledig uitgerust met verlichting, bagagedrager en spatborden. Het op de Upstreet SL gemonteerde Bosch Smart System combineert hoogwaardige e-bike componenten met slimme functies. Het ontwerp, het lage gewicht en de flexibiliteit van de Upstreet SL hebben de jury van de Eurobike Award overtuigd. Ze bekroonde het model met de Eurobike Award 2023 in de categorie E-bikes.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal