Gazelle presenteert: Trendy look en veel veiligheid

Gazelle breidt zijn succesvolle e-bikegamma (Avignon en Ultimate) uit met een aantal in het oog springende nieuwe modellen. Het Nederlandse merk overtuigt alweer met een perfect samengaan van topdesign, high-end afwerking en supercomfortabel fietsen

De Bosch Active Line-middenmotor van de Avignon C8 is in het totale framedesign opgenomen. Idem voor de batterij, die laag gepositioneerd is in de onderbuis, wat de wegligging en de rijstabiliteit merkbaar verbetert. De motor bedien je via het stuurdisplay, dat ook bij felle zon duidelijk afleesbaar is.

Doseerkracht

De comfortabele rechtop-zithouding van de Avignon springt in het oog. Ze geeft je een ruim zicht op de verkeerssituatie. Het lage frame en de brede doorstap maken het op- en afstappen eenvoudig. De hydraulische Magura-schijfremmen zorgen voor een snelle stop. Doseerkracht is in alle weersomstandigheden een troef. De grote remhendels vergemakkelijken het remmen.

Goed zichtbaar

De 55 mm brede antilekbanden bieden een goede wegligging. Dankzij het gelzadel, de leren handvatten en de voorvork met balhoofdvering is de rit nog comfortabeler. De geïntegreerde dagrijverlichting houdt je vanuit alle hoeken goed zichtbaar. Acht versnellingen zorgen voor een groot schakelbereik. De twee trendy kleuren van de Avignon C8 zijn: Midnight Blue mat en Dark Coral mat.

 

“De sportieve uitstraling en het hoge comfortniveau bekoren elke fietser.”

 

Kleurendisplay

De drie nieuwe Ultimate e-bikemodellen heten C5 HMB, T10 HMB en C380 HMB. Ze staan garant voor een ultiem vrijheidsgevoel. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en afwerking. De sportieve uitstraling en het hoge comfortniveau bekoren elke fietser. Het design van de populaire e-bike is in een nieuw jasje gestoken, met keuze uit een onderbuisaccu van 500 of 625 Wh. Het achterlicht met zijwaartse zichtbaarheid is in de drager geïntegreerd. De stuurpen is verstelbaar, zodat je van rechtop kunt switchen naar een sportieve zithouding. Via Bluetooth is het nieuwe Bosch-kleurendisplay Kiox 300 vlot koppelbaar aan je smartphone.

Onderbuisaccu

De onderdelen en kabels zijn netjes in het frame geïntegreerd. Dat genereert een slank frame met strakke, vloeiende lijnen. De Bosch Performance Line-middenmotor zit laag, wat een goede gewichtsverdeling en een stabiele wegligging oplevert. Comfort ervaar je dankzij de brede banden (50 mm) en de geveerde voorvork. De hydraulische schijfremmen, de krachtige koplamp van 60 lux en het geïntegreerde achterlicht dat ook van opzij zichtbaar is, zorgen voor extra veiligheid. De MIK HD-drager maakt het eenvoudig om tassen aan de bagagedrager te koppelen.

Adviesprijzen

Avignon: € 3799 (accu: 500 Wh), € 3999 (accu: 625 Wh)
Ultimate: € 3999 (C5 HMB), € 3799 (T10 HMB), € 4299 (C380 HMB)

Maak een proefrit!

Op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Een proefrit en goed advies helpen daarbij. In het Gazelle E-Bike Testcenter in Rumst staan adviseurs voor je klaar. Maak online een afspraak en ga langs voor een proefrit op de testbaan (Mechelsesteenweg 9, Rumst). Meer informatie op: gazelle-fietsen.be.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal