Inventief alternatief voor koning auto

Ellio: Belgisch pendelplezier

Snel en veilig van A naar B, met het gebruiksgemak en de betrouwbare techniek van een auto: die belofte van Ellio is misschien eenvoudig, maar de technologie erachter is ronduit baanbrekend. De e-bikes en speed pedelecs van Ellio zijn tweewielaangedreven, hebben een automatisch versnellingssysteem en maken gebruik van de modernste veiligheidstechnologie zoals tractiecontrole.

Het oorsprongsverhaal van Ellio is even uniek als de producten. Tomas Keppens, vroeger R&D-ingenieur bij Toyota, speelde al een tijdlang met het idee om de hybrideaandrijving uit de automobielsector op e-bikes toe te passen. Om dat proces te versnellen, zette hij met Vlaamse universiteiten eindwerkprojecten op. Jorrit Heidbuchel, toen nog student aan de KU Leuven, werkte zo mee aan het eerste Ellio-prototype. In 2017 sloegen Tomas en Jorrit de handen in elkaar: IntuEdrive, het bedrijf achter Ellio, zag het levenslicht.

Fiets voor de automobilist

Deze nieuwkomer op de e-bikemarkt belooft voor het eerst een écht volwaardig alternatief voor de auto. Een Ellio biedt veiligheid, een groot bereik, stabiliteit en gebruiksgemak. De componenten zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Met riemaandrijving, anti-lekbanden en industriële dichtingen vergt deze pendeloplossing een minimum aan onderhoud.

Co-ontwikkelaars

In tegenstelling tot veel andere merken, gaat Ellio prat op een ‘Agile-systeem’: de Ellio-gebruikers worden voortdurend bij het proces betrokken, wanneer nieuwe software- en hardware-updates ontwikkeld worden. De Ellio verbetert zichzelf dus voortdurend, en daar geniet je als consument mee van. Of het nu gaat om meer kracht en ondersteuning op een helling, of een andere kleur voor de display, je e-bike wordt regelmatig geüp-datet en wordt dus beter naarmate hij ouder wordt. Een echte kwaliteitswijn!

Eerlijk geproduceerd

Het innovatieve verkoopmodel van Ellio is gebaseerd op een nauwe samenwerking met maatwerkbedrijven die ook een fietswinkel hebben. Al sinds de opstart van zijn productie werkt Ellio samen met maatwerkbedrijf Bewel in Tessenderlo. Kort daarna volgde een hoofdkwartier en een showroom in Leuven, en een showroom bij Trans-Fair in Gent. Sinds november 2021 kun je de e-bikes ook bewonderen én uittesten bij Mobiel in Kortrijk. Die eigen winkels vullen het netwerk van zorgvuldig gekozen fietswinkels aan.

Zelf uitproberen

Een testrit boek je via de Ellio-website in een van de Ellio-showrooms of bij een dealer. Bestellen doe je digitaal en in rechtstreeks contact met een Ellio-medewerker. Nadien kun je je Ellio thuis geleverd krijgen; ook voor het onderhoud komt de servicedienst van Ellio langs. Een modern verkoop- en servicemodel dus, met een sterke focus op rechtstreeks klantencontact.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal