KBC Fietsleasing populair

Dankzij maximale ontzorging

Interesse in het leasen van een e-bike? Je bent zeker niet alleen. Fietsleasing was tot voor kort nog een nichemarkt, maar is nu enorm populair. Niet verwonderlijk: recreanten en forensen zien de fiets steeds meer als hét alternatief voor de auto. KBC Fietsleasing maakt een e-bike ecologisch en fiscaal aantrekkelijk, en voegt daar een jaarlijkse onderhoudsbeurt, omniumverzekering en 24/7-bijstand aan toe.

“Fietsleasing is veel laagdrempeliger dan autoleasing,” stelt marketing- & salesmanager Saskia Raymaekers. “Voor werkgevers is het een ideale manier om toch een voordeel te geven aan een medewerker. Fietsen is bovendien een duurzame, maar vooral een gezonde manier om je van en naar het werk te verplaatsen. Al fietsend maak je je hoofd even leeg.”

Gezond en goedkoop
Een KBC Fietsleasing-contract is een tegelijk een gezonde én goedkope mobiliteitsoplossing voor werkgevers en werknemers. De standaardlooptijd van een contract bedraagt 36 maanden en omvat naast de langetermijnhuur van een bedrijfsfiets tal van diensten, zoals onderhoud, 24/7 VAB-fietsbijstand onderweg en een KBC-verzekering voor diefstal en schade. “Zo nemen we in feite alle mogelijke ongemakken uit handen.”

Kwaliteit voorop
Het aantal leasefietsen is het afgelopen jaar met een kwart gestegen tot circa 20 000 fietsen. 75% daarvan is een elektrische fiets. “Steeds meer mensen kiezen bovendien voor een speed pedelec, wat logisch is: met die snellere fietsen haal je tot 45 km per uur, wat ideaal is voor wat langere afstanden. De keuze van de fiets is bij KBC Fietsleasing in principe vrij. “KBC Fietsleasing wil voor kwaliteit staan en dus selecteerden we – in samenwerking met onze ruim 450 fietsdealers – een ruim merkenassortiment. Zo kunnen consumenten vlot én bij hen in de buurt een keuze maken.”

“KBC Fietsleasing kiest voor kwaliteit en biedt een ruim merkenassortiment.”

Online platform
KBC Fietsleasing zet in op gebruiksgemak en digitalisering. Zo rolt KBC Autolease het online platform MoveSmart uit, waarin ook fietsleasing een plaats krijgt. “Het platform is niet alleen bedoeld voor vlootverantwoordelijken, maar ook voor eindgebruikers. Ze kunnen er aan de hand van een simulatiemodule fietsen vergelijken.”

Vlotte afhandeling
Fietsdealers hebben dan weer de mogelijkheid om hun kassasysteem aan de interne systemen van KBC Autolease te koppelen, waardoor de administratieve afhandeling vlotter verloopt. “Daardoor kan de fietser voor herstelling of onderhoud naar de fietsdealer gaan zonder het bedrag te moeten voorschieten. Verder bieden we sinds kort speciale onderhoudspakketten voor intensieve fietsers aan.”

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Leasefiets te koop

Wat gebeurt er na de contracten met al die leasefietsen? “In de meeste gevallen neemt de gebruiker de fiets over,” legt marketing- & salesmanager Saskia Raymaekers uit. “Fietsen die niet worden overgenomen, verkopen wij via onze locatie in Londerzeel en via onze nieuwe remarketingwebsite (https://carsales.autolease.kbc.com) aan particulieren. Dat doen we enkel met fietsen die nog in topconditie zijn. We verkopen de fietsen met twaalf maanden garantie en gegadigden kunnen de fiets testen en bij KBC Autolease in Londerzeel bekijken.”