Ongeremd pendelgenot met de E-Silento Pro

Cortina haalt zijn sportiefste paard uit de stal

Cortina staat misschien bekend om zijn robuuste transportfietsen, maar dat betekent niet dat de Nederlandse speler niet stoer en sportief uit de hoek kan komen. Dat bewijst de E-Silento Pro: de meest technisch hoogstaande e-bike uit de stal. Met een krachtige Shimano middenmotor, sterke schijfremmen, voorvering en een aantrekkelijk industrieel design laat de E-Silento een onuitwisbare indruk na bij jouw collega’s. 

Dat een e-bike dé efficiëntste oplossing is voor jouw mobiliteitsproblemen, dat moeten we onze lezers niet vertellen. Vergeet files of parkeerproblemen en kom nooit meer bezweet aan op je werk: met de E-Silento Pro haalt Cortina alles uit de kast om je pendelgenot naar een hoger niveau te tillen.

De E-Silento Pro bundelt een knap staaltje techniek: 

  • Shimano STEPS E6100 middenmotor
  • Gates CDX riemaandrijving
  • Shimano Nexus 7 naafversnelling
  • Verende voorvork
  • Hydraulische schijfremmen
  • 504 Wh accu, geïntegreerd in het frame (uitneembaar)
  • Verstelbare stuurpen met USB aansluiting
  • Krachtige, geïntegreerde verlichting (180 lumen)
  • Smartphone connectiviteit
  • 8,5 u laadtijd (thuis)
If looks could kill

Maar zoals het een Cortina e-bike betaamt, zijn niet enkel de specificaties aantrekkelijk. “De E-Silento is niet alleen een genot om te berijden, maar ook om naar te kijken”, vertel Sarah Van Haute van Cortina België. “Zijn stijlvolle design onderscheid ‘m echt van andere commuter bikes. In 2020 werden de E-Silento zelfs gelauwerd met een GIO (Goed Industrieel Ontwerp) Award op de Dutch Design Week.” 

Ook de kabels en bedrading van de E-Silento Pro werden zorgvuldig weggewerkt in het frame: netjes én duurzaam. De herenversie is verkrijgbaar in twee kleuren: Deep Indigo Blue Matt en Eclips Black Matt. De vrouwenversie krijg je in een stijlvol Opal Green Matt of Eclips Black Matt. “Bovendien kan je verschillende framehoogtes verkrijgen: 50 of 57 cm voor vrouwen, of 53 of 61 cm voor mannen.”

Praktisch pendelen

Sportief, stijlvol en kwaliteitsvol dus, maar is de E-Silento Pro ook praktisch? “Ja hoor”, lacht Sarah. “Met de pendelaar in het achterhoofd ontwikkelden we twee tassen die perfect passen op de geïntegreerde achterdrager van de E-Silento. De Washington is een hybride rugtas die je ook achterop kan bevestigen. De Sydney is dan weer een handige, compromisloze zijtas. Kortom: mogelijkheden genoeg om je laptop en je spullen veilig en droog tot op kantoor te krijgen.”

Washington hybride rugzak
Washington hybride rugzak

Tot slot kan je de E-Silento Pro verbinden met je smartphone, om zo een uitgebreid overzicht te krijgen of je rijeigenschappen in te stellen. “Dit alles maakt één ding duidelijk: we deden onze uiterste best om de ultieme pendelfiets te maken”, besluit Sarah. “Daar zijn we volgens mij knap in geslaagd!”

Ontdek de E-Silento Pro op www.cortinabikes.be.

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Shimano E6100 middenmotor
Shimano display met smartphone connectiviteit
Herrmans H-Black MR8
Herrmans H-Black MR8
Shimano display met smartphone connectiviteit
Shimano E6100 middenmotor

Lees onze magazine digitaal