Oxford: Mobiliteit op z’n best

Mobiliteit op z’n best

Al jaren is Oxford een vaste waarde op de e-bikemarkt, met zijn familiaal karakter, persoonlijke aanpak en hoogstaande kwaliteit als troeven. De lancering van de Oxford Box 17.0 toont eens te meer dat optimalisatie en innovatie belangrijke kernwaarden zijn.

De productie van de Oxford e-bikes gebeurt in Sint-Niklaas. Die lokale verankering vindt Oxford cruciaal. “We hebben een eigen montageband en lakkerij. Dat geeft ons een sterke flexibiliteit, veel meer dan als je je fietsen uit het buitenland importeert,” zegt gedelegeerd bestuurder Nicolas Vandeleur.

Korte levertijd

Als iets niet optimaal werkt, kan Oxford onmiddellijk bijsturen. “We hebben ons magazijn volledig heringericht en zijn helemaal klaar om ons marktaandeel in België te vergroten. Al onze knowhow willen we in eigen land inzetten, eerder dan op expansie te mikken.” Tegen de zomer zal ook de nieuwe webshop operationeel zijn.

“Onze dealers zullen er dan alle informatie vinden die ze nodig hebben, en ze kunnen er ook snel onderdelen bestellen. Alle wisselstukken liggen bij ons in Sint-Niklaas immers klaar. Onze band met de dealers is heel sterk. We hebben drie eigen vrachtwagens die wekelijks bij de dealers langsgaan. Die korte levertijd weten ze sterk te appreciëren.”

 

“Zodra je de verlichting aanzet, licht ook het Oxford-logo op de balhoofdbuis op.”

 

Ingestelde cadans

De gloednieuwe Oxford Box 17.0 is het neusje van de zalm. Kracht, gebruiksgemak en comfort zijn de drie pijlers die de ontwerpers voor ogen hadden. Het maakt elke rit compleet zorgeloos. Met de zeer krachtige Bosch Performance Line-motor (maximaal koppel: 65 Nm) bedwing je elke helling en ook een forse portie tegenwind moeiteloos.

Vergeten te schakelen aan het verkeerslicht? Wil je vlak voor een helling in een zware versnelling vertrekken? Geen nood, want je fiets heeft de automatische versnellingsnaaf van Enviolo. Die schakelt traploos naar een zwaardere cadans en terug. De 625 Wh sterke batterij, die elegant in de schuine buis van het frame verwerkt zit, biedt een enorme actieradius.

Onderhoudsarme riemoverbrenging

Dankzij doordachte keuzes blijft het onderhoud tot een minimum beperkt. Om er twee te noemen: hydraulische schijfremmen van Shimano en een onderhoudsarme riemoverbrenging van Gates. Kettingen en tandwielen vervangen behoort voorgoed tot het verleden.

Voorts houdt een sterk maar licht aluminium frame het gewicht laag, terwijl een verende vork en een geveerde zadelpen elke rit comfortabel maken. Leuk extraatje: zodra je de verlichting aanzet, licht ook het Oxford-logo op de balhoofdbuis op! Met de Box 17.0 dingt Oxford mee naar The Bike of The Year. 

Ook als leasingmodel

De Box 17.0 is een belangrijk model in het leasingverhaal. “Steeds vaker bieden werkgevers hun werknemers de mogelijkheid tot fietsleasing. Daardoor stijgt ook de vraag naar duurdere, high-end afgewerkte fietsen. Zowat alle grote leasingbedrijven hebben Oxford in hun gamma. De uitlevering gebeurt steeds bij een van onze geselecteerde dealers. Ook daaruit blijkt onze persoonlijke aanpak.”

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal