De SCOTT Sports Benelux-groep omarmt de nieuwe mobiliteit

Met gerenommeerde merken als Granville, Scott en Bergamont in zijn portfolio wil Scott Benelux de shift naar een nieuwe mobiliteit ondersteunen. Innovatie en ontwikkeling zijn sleutelwoorden om met high-end e-bikes uit te pakken.

Steeds vaker vervangt de fiets een tweede auto en wordt hij ingezet voor woon-werkverkeer of voor de boodschappen. “We merken ook dat onze overheden steeds vaker investeren in nieuwe fietspaden of in het autoluw maken van steden. Wij hebben een breed merkenpallet en elk biedt op zijn manier een perfect antwoord op de nieuwe realiteit,” zegt Mias Boghe.

Breed gamma

Naast de blijvende sportieve insteek focust Scott steeds meer op modellen voor het dagelijkse pendelverkeer. Scott staat voor een ‘a tot z’-gamma, inclusief accessoires en kledij. “Voor pendelaars zijn veiligheid en zichtbaarheid een hoge prioriteit. Zo heeft Scott usb-oplaadbare lampjes geïntegreerd in de helmen en hebben de fietsen standaard ingebouwde remlichten.”

Multi-inzetbaar

Bergamont gooit hoge ogen met zijn cargofietsen en longtailbikes. “We zien de appreciatie voor dat fietstype sterk groeien dankzij de multi-inzetbaarheid. Je start met een kinderstoeltje achteraan, wat later volgt een zitbankje en eindigen doe je met een bak die je als cargoload inschakelt.” Bergamont heeft ook een elektrische plooifiets, gemaakt met hoogwaardige materialen en met een afwerking die zonder meer top is.

Compact

Benno pakt eveneens uit met een topgamma van longtailfietsen, maar ook de compacte remidemi’s mogen vooraan in de etalage staan. “Dat zijn wendbare fietsen met dikke banden en een heel lage instap. Met die modellen kun je een totaal nieuw publiek aantrekken.”

Lage instap

De grote troef van Granville is de combinatie van ergonomie en kwaliteit. De ontwikkeling gebeurt in België en de productie grotendeels ook. “Zo kunnen we heel snel op de noden van de consument inspelen met fietsen met een lage instap en een stabiele middenmotor.”

Stadsfiets

Nieuwste telg in de portfolio van Scott Benelux is Urban Jungle. Het merk wordt officieel gelanceerd op Velofollies. “Naast Granville is het ons tweede eigen merk. Zoals de naam al laat vermoeden, wil Urban Jungle uitpakken met stadsfietsen pur sang, waarmee je vlot tussen de auto’s kunt laveren en die zich sterk houden op kasseien en tramsporen. Kenmerkend voor Urban Jungle zijn de geïntegreerde veiligheidselementen.”

Geen blind spots

Scott Benelux wil met al zijn merken geografisch overal aanwezig zijn. “We proberen blind spots te vermijden, maar we kiezen de dealers met wie we in zee gaan, heel zorgvuldig uit. Kwaliteitsfietsen vragen immers kwalitatieve dealers. Op service doen we geen toegevingen.”

www.scott-sports.com/ie/en/dealers/locator

www.granvillebikes.com

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal