Stadsavonturier in het vizier

Cortina maakt je klaar voor de bruisende binnenstad

Jaren geleden liet Cortina de wereld opnieuw kennismaken met het gemak van de robuuste transportfiets. Met een trendy design en felle kleurtjes werden modellen als de E-U1, E-U4 en de E-Common bestsellers in Nederland én België. Met twee nieuwkomers in het gamma richt Cortina haar pijlen nu op de stadsavonturier. Met de toegankelijke E-Nite of de sportieve E-Blau tussen je benen ben je helemaal klaar voor de moderne metropool.

Wil je met plezier én gemak je alledaagse ritjes door de stad maken? Dan is de E-Nite misschien iets voor jou. “Toegankelijkheid is de E-Nite’s grootste troef”, vertelt Sarah Van Haute van Cortina. “Met deze uniseks alleskunner maak je van de stad je speelterrein. Een geïntegreerd accu en drie matte kleurtjes zorgen voor de sierlijke uitstraling: een fiets waar je elke dag glimlachend opstapt.”

Mouse Matt
Green Matt
Graphite Matt

Je krijgt een e-bike die net zo hedendaags rijdt als hij eruit ziet.

De E-Nite maakt gebruikt van de SportDrive 36v middenmotor, een krachtige unit met 90 Nm koppel die Cortina in eigen huis ontwikkelde. Combineer dat met 4 ondersteuningstanden, MT200 hydraulische schijfremmen en een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf en je krijgt een e-bike die net zo hedendaags rijdt als hij eruit ziet.

Als kers op de taart is de E-Nite nog handig ook. “Deze e-bike wordt geleverd met een achterdrager die is voorzien van een AtranVelo Systeem (AVS). Zo kan je eenvoudig allerlei Cortina-accessoires vastklikken. Ook vooraan kan je de fiets verrijken met een stijlvolle voordrager of mand.”

De Cortina E-Nite is verkrijgbaar vanaf 2399 euro, in twee verschillende framehoogtes (50 of 57 cm).

Graag een tikje sportiever?

Dan weet Cortina te bekoren met de gloednieuwe E-Blau. Deze e-bike deelt enkele voorname eigenschappen met de E-Nite, zoals het geïntegreerd accu, de SportDrive-motor, de Shimano Nexus versnellingen en de remmerij, maar verrast met enkele sportieve upgrades.

Blue Grey Matt Heren
Mouse Grey Matt Dames

Zo’n riem garandeert extra veel zorgeloze en onderhoudsarme kilometers.

“Het grootste verschil zit in het sportieve frame: daarin differentieert de E-Blau tussen vrouwen (50 of 57 cm) en mannen (53 of 61 cm). Bovendien kreeg de E-Blau een Gates CDX riemaandrijving, terwijl de E-Nite geleverd wordt met een klassieke ketting. Zo’n riem garandeert extra veel zorgeloze en onderhoudsarme kilometers.”

De Cortina E-Blau is verkrijgbaar vanaf juni 2022 voor 2649 euro en kan optioneel uitgerust worden met een AVS-achterdrager, een voordrager of een (voor)mand.

Goedgekeurd!

Dat je met de E-Blau echt gezien wil worden, dat zegt niet alleen Cortina. In Nederland kreeg deze e-bike de erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2021, een kwaliteitsstempel voor stijlvol en praktisch design.

Ontdek alle fietsen, e-bikes en accessoires van Cortina op www.cortinabikes.be.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal