Tijdloze klassiekers met een elektrische twist

De Go! e-bikes van Electra zijn kleurrijk, cool en comfortabel

Coca-Cola, Hollywood of rodeo, wat staat er voor jou synoniem aan de Verenigde Staten? Vraag het aan een fervent fietser en je krijgt cruiser te horen. Al meer dan 25 jaar is Electra pionier in unieke, kleurrijke en vooral comfortabele fietsen, waaronder de Cruiser, de Townie en de Loft. Maar nu is een nieuw tijdperk aangebroken: met een gloednieuwe reeks Go! e-bikes geeft Electra haar klassiekers nu een elektrische revival. 

Electra is geen nieuwkomer op de fietsmarkt. Al sinds 1993 kennen we de klassieke Cruiser, waarna tien jaar later een tweede legende werd geboren. Met de Townie brak Electra toen een nieuw segment aan in de fietswereld: de comfortcategorie. De Townie introduceerde namelijk Flat Foot Technology. Daarmee kan je twee voeten plat op de grond zetten, en toch met volledige beenstrekking trappen. Meer controle en veiligheid dus, voor een comfortabele en zorgeloze rit!

Twee Duitsers, één Amerikaanse droom

Electra werd geboren in Leucadia, een kleine surfersgemeenschap in Californië. De zonovergoten kustlijn en beruchte golfslag inspireerde twee Duitsers, Benno Baenziger en Jeano Erforth, om de klassieke cruiserfiets nieuw leven in te blazen. Op een moment dat de fietsindustrie zichzelf te serieus nam, startte Electra haar missie: fietsen opnieuw plezierig maken!

Electrische (r)evolutie

Met de Go! reeks lanceerde Electra in 2013 een elektrisch modellenoffensief op het comfort- en recreatiesegment. Bekende reeksen als de Townie, Vale, Loft en Attitude kregen ook elektrische modellen. Kleurrijk, comfortabel en scherp geprijsd tussen 2999 en 3699 euro.

Maar in het najaar ging Electra nog een stapje verder. Met de introductie van de Cruiser Go! en de Townie Go! 7D EQ presenteert Electra nu haar eerste e-bike met een nieuw Electra aandrijfsysteem en een adviesprijs onder de 2000 euro. Nog nooit was stijlvol en comfortabel fietsen zo toegankelijk. Deze twee nieuwe publieksfavorieten vind je sinds december in Electra verkooppunten.

Townie Go! 7D EQ
 • Adviesprijs onder € 2000
 • Flat Foot Technology
 • Electra aandrijfsysteem
 • Geïntegreerd accu in frame
 • 7 versnellingen
 • 3 ondersteuningsstanden
Cruiser Go!
 • Klassieke look
 • Flat Foot Technology
 • Electra aandrijfsysteem
 • Geïntegreerd accu in frame
 • Eenvoudige single speed
 • Unieke kleurstellingen. (Kleur op foto: Shibori)
Eindeloos personaliseren

Vergeet muisgrijs of incognitoblauw, daar doet Electra niet aan mee. Alle Go! modellen zijn verkrijgbaar in hippe en unieke kleuren. Van Tangerine tot Green Tea, Cream of Portobello.

Tot slot kan je eindeloos verder personaliseren met accessoires uit de catalogus: van fietsmanden uit gerecycled oceaanplastic, tot zadel- of frametassen, een stijlvolle fietshelm, een grappige fietsbel of een extra comfortabel zadel. Zo doet Electra je elke dag met een glimlach op je fiets stappen.

Ontdek hier alle Electra modellen.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal