Trek FX+2: Lichtgewicht e-bike van 18 kg

De Trek FX+2 is een intuïtieve en functioneel uitgeruste elektrisch ondersteunde fiets, die speciaal ontworpen is om je toe te laten de stad grondig te verkennen. Rijd op deze lichtste stadsfiets ooit naar je werk, doe er boodschappen mee of maak een plezierritje.

Trek heeft nu met de FX+2 immers een volledig nieuwe lichtgewicht e-bike voor dagelijks gebruik. De elektrisch ondersteunde FX+2 is voorzien van een achterwielmotor met een koppel van 40 Nm en een interne compacte batterij van 250 Wh in de onderbuis, wat ruim voldoende is voor intensief gebruik in de stad en elders.

Extra boost

De FX+ is de elektrisch ondersteunde versie van de populairste hybride Trek-fiets. Je geniet van een natuurlijke ondersteuning tot 25 km/uur, een gebruiksvriendelijke bediening op het stuur en een krachtige en efficiënte achterwielmotor, waardoor je vaker en quasi moeiteloos je favoriete plekken kunt bezoeken.

Met deze lichtgewicht e-bike kun je gemakkelijk door stad en land toeren, boodschappen doen, naar het werk gaan of gewoon plezier hebben tijdens het fietsen. Zeiden we ‘of’? Neen, we bedoelen gewoon ‘én’ natuurlijk! Met één batterijlading reikt de e-bike tot wel 55 km ver, en dat rijbereik kun je verdubbelen met behulp van een optionele Range Extender.

 

“De FX+2 is de lichtste elektrische stadsfiets ooit met een rank uiterlijk.”

 

Gebruiksgemak

“De FX+ is de eerste elektrische stadsfiets van Trek die minder dan 20 kg weegt,” aldus Jan Willem Groen, Europees brandmanager City bij Trek Bicycling. “We willen er een nieuwe doelgroep mee gaan bereiken. De fiets lijkt niet eens meer op een traditionele e-bike, met zijn gebruiksvriendelijke bediening, het lichtgewicht frame en de functionele minimale afmontage. Kortom, het is een topfiets voor dagelijkse ritten in de stad.”

De bediening aan het stuur van de FX+2 is met opzet intuïtief en eenvoudig gehouden. Er zijn drie standen voor de ondersteuning, waartussen je gemakkelijk over-en-weer schakelt via een controller die binnen handbereik op het stuur staat. Aan- en uitzetten van de verlichting gaat trouwens door middel van dezelfde controller. Voor ritinformatie kun je eenvoudig gebruik maken van de beschikbare app.

 

Ultra licht

Voor deze introductie heeft Trek in een geheel nieuwe motor en accu geïnvesteerd. De motor zit onzichtbaar in het achterwiel verwerkt, terwijl het nieuwe accupack in de onderbuis weg is gewerkt. Daardoor heeft de elektrische fiets een rank en fraai uiterlijk.

De nieuwe elementen (accu, achterwielmotor en lichtgewicht frame) leveren gezamenlijk een besparing op van ruim 6 kg. Waar een reguliere e-bike zo’n 25 kg weegt, komt de FX+2 uit op een bijzonder lage 18 kg. Ideaal dus voor gebruik in de stad, want je tilt de fiets gemakkelijk de trappen van het station op of je stalt hem vlot in je bovenwoning.

Per direct leverbaar

De nieuwe FX+2 is leverbaar in twee modellen (heren en dames Stagger) en drie kleuropties. De adviesprijs is € 2499; de Range Extender is optioneel voor € 524,99. De FX+2 vind je bij je lokale Trek-dealer en in Nederland via trekbikes.com.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal