Zon, zee en e-bikes

Stijn Dierinck over het test event in Nieuwpoort

Verkwikkende zeelucht, een groene omgeving en honderden verschillende e-bikes en speed pedelecs. Ja hoor, met dat succesrecept wordt er op zaterdag 23 april 2022 ook een Alles over E-bikes test event georganiseerd in het Prins Mauritspark van Nieuwpoort. “En dat initiatief kan de stad zeker smaken”, vertelt Stijn Dierinck, deskundige Openbaar Domein. “Zelf kunnen ervaren hoe het is om op een elektrische tweewieler zo vlot naar 25 km/u, of soms meer, te gaan, dat is volgens mij de ideale manier om te proeven van welke mogelijkheden deze vervoersmiddelen bieden.”

“Ik zie het zelf ook: steeds vaker duiken elektrische bakfietsen en buitenmaatse fietsen op in Nieuwpoort. Vooral jonge gezinnen investeren in deze handige manier om kinderen of materiaal te vervoeren. Maar ook voor onze stadsmedewerkers van Toerisme, is de e-bakfiets dé manier om bijvoorbeeld promomateriaal tot op de wekelijkse markt te krijgen.”

“Zelf zou ik graag eens een speed pedelec testen op het event. De snelheid die je daarmee kan halen, dat schrikt me nog wat af. Wanneer je dan moet draaien en keren, dat lijkt me niet eenvoudig. Een test brengt hier hopelijk wat duidelijkheid in!”

Mobiliteitsgeluk

Stad Nieuwpoort zet zelf ook volop in op duurzame mobiliteit. “Zo willen we het mobiliteitsgeluk van iedere weggebruiker verhogen. Dat onze inwoners klaar zijn om te fietsen, merkten we bijvoorbeeld tijdens onze veiligheidscampagne Laat je Zien. Meer dan een jaar later, zie je de gadgets die we toen verspreid hebben nog volop opduiken onder schoolgaande jeugd en andere fietsers. Op de website van Nieuwpoort vind je tegenwoordig zelfs een rubriek Fietsen terug, waar ons fietscharter al honderden keren ondertekend werd.”

“Ook op sportief vlak blijven wij niet achter. Zo biedt de stad een mooi mountainbikeparcours aan: de Michel Pollentier-route. Samen met vrijwilligers wordt deze route goed onderhouden, en ze is zelfs toegankelijk voor handbikers.”

In Nieuwpoort wordt er dit jaar heel wat fietsinfrastructuur vernieuwd. “Samen met Agentschap Wegen en Verkeer heeft de vernieuwde Albert I-laan een nieuw wegbeeld gekregen, met zeer ruime fietspaden. Met De Vlaamse Waterweg krijgt ook de Fietssnelweg F39 op ons grondgebied een nieuwe look met een correcte ruimte voor de functionele fietser. Ook een verouderd fietspad en knelpunt, gelegen op de Schoolroutekaart, zal aangepakt worden.”

Ben je op zoek naar een e-bike, maar kan je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen? Of ben je gewoon benieuwd of dat elektrisch duwtje in de rug iets voor jou is?
Registreer je gratis voor het test event in Nieuwpoort (23 april), en test naar hartenlust e-bikes en speed pedelecs van 24 verschillende merken.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal