Een verzekerd fietser is er twee waard

Schade, diefstal of pech? Slaap op twee oren met een ENRA fietsverzekering.

De kostprijs van een nieuwe e-bike benadert al gauw enkele duizenden euro. Een flinke investering, die je gelukkig grondig kan beschermen met een fietsverzekering. Maar is zo’n verzekering de moeite waard? Volgens Veerle, Peter en Pieter is het antwoord volmondig: JA! 

Na jaren recreatief rijden op een klassieke fiets, besloten Peter (52) en Veerle (52) uit Edegem om een elektrisch alternatief uit te proberen. Peter vertelt: “Het rijgemak en de mogelijkheid om langere routes te verkennen sprak ons meteen aan. Het duurde dan ook niet lang voor we een bezoekje brachten aan iBike in Wilrijk, waar we twee nagelnieuwe Riese & Muller e-bikes aankochten. De verkoper vertelde vol lof over de fietsverzekering van ENRA, en de sales promise van de omniumformule sprak ons meteen aan. De omnium verzekert je tegen diefstal en schade, én je krijgt 24/7 fietsbijstand in heel Europa. De jaarlijkse premie van zo’n 140 euro was een peulenschil in vergelijking met de aankoopprijs, dus we besloten om onze twee fietsen te laten dekken.”

“En maar goed ook”, vervolgt Veerle. “Enkele maanden later werd ik op weg naar het werk aangereden door een wagen terwijl ik overstak aan een groen licht. Ik heb er zelf een medische ingreep op zitten, en ook mijn fiets was er ernstig aan toe. Zelfs het kader was verplooid. Gezien het om een arbeidsongeval ging, waren een 3-4 verzekeraars bij betrokken, en ik kan met een gerust hart zeggen dat ENRA de zaak veruit het snelst en meest professioneel heeft afgehandeld.”

“Kort na het ongeval kregen we van ENRA bericht dat we de fiets konden binnenbrengen bij iBike. Nog geen week later was de expert lang geweest en kreeg de fietshandelaar groen licht om de -voor ons kosteloze- herstelling te starten. Gezien wat logistieke problemen tijdens de coronacrisis duurde het even voor alle Riese & Muller onderdelen waren geleverd, maar de afhandeling via ENRA verliep dus razendsnel.”

de afhandeling via ENRA verliep razendsnel.

30 minuten op straat, weg was ‘ie

Ook in Boom, op een kleine 10 kilometer van Veerle en Peter, sloeg enkele maanden geleden het noodlot toe. We spreken met Pieter (75), trotse eigenaar van een Norta B3040: “Ik kocht mijn fiets in maart 2020, net voor de coronapandemie. In juli dit jaar was het zo ver: ik parkeerde per uitzondering mijn fiets tegen de voorgevel van mijn huis en deed ‘m op slot. Ik ging me even snel omkleden en was zo terug weg, maar toen ik na een kleine 30 minuten terugkwam trof ik alleen een restant van het doorgeslepen frameslot aan. Weg was ‘ie!”

“Ik heb meteen de politie verwittigd en aangifte gedaan. Vervolgens heb ik via fietswinkel De Nutte contact opgenomen met ENRA. Nadat ik hen de nodige documenten en de fietssleutels had overgemaakt, kreeg ik na enkele dagen al goed nieuws: mijn gloednieuwe fiets kon besteld worden. Een kleine maand na het voorval kon ik hem al ophalen.”

Een kleine maand na het voorval kon ik hem al ophalen.

“Het spreekt voor zich dat ik enorm blij ben met de verzekering. Het contact met zowel ENRA, als fietsenwinkel De Nutte verliep snel en zonder problemen. Mijn vrouw en ik parkeren onze e-bikes nu steeds veilig achter een garagepoort of in ons gezichtsveld. En al onze vrienden, die raden we de ENRA verzekering aan!”

No-nonsense aanpak

Veerles echtgenoot Peter kreeg ook al te maken met diefstal, maar ook hij kon rekenen op de steun van zijn verzekeraar. “Mijn e-bike werd recht uit onze eigen tuin gestolen. Gelukkig valt ook diefstal onder onze omnium. Het enige vereiste is natuurlijk dat de fiets goed vast werd gemaakt, met een gekeurd slot. Na één efficiënt telefoontje met ENRA werd me gevraagd om de serienummers van de twee sleutels door te geven, die heb ik dan integraal opgestuurd en klaar was kees. Twee à drie dagen later kreeg ik bericht dat mijn nieuwe fiets besteld kon worden via iBike. Een ongelofelijk pragmatische aanpak!”

Ben jij ook benieuwd naar de fietsverzekeringen van ENRA?
Ontdek ze op www.ENRA.be.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal