Helemaal retro: Gazelle breidt Van Stael-fietscollectie uit met nieuwe kleuren

Ben jij ook zo gecharmeerd door die slanke stalen retrofietsen? Goed nieuws, want de Van Stael retrofiets van Gazelle is vanaf nu verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: Moon Rock en Ink Blue. Deze stijlvolle fiets is pure nostalgie. Hij brengt ons terug naar het gouden wielertijdperk van Gazelle, maar nu met modern comfort, inclusief zeven versnellingen. Bijpassende verlichting en voor- en achterdragers in retrostijl zijn los verkrijgbaar.
Retro toerfiets met koersaspiraties

Met het design van de Van Stael retroracer herleef je het gouden wielertijdperk van Gazelle. De slanke stalen buizen met klassieke lugs, de metalen verbindingsstukken van het frame, doen denken aan de befaamde Champion Mondial-koersfiets en aan latere modellen, zoals de Tour de France. De dunne racebandjes, het mooie maar sterke crankstel en de typische velgremmen maken het retroplaatje helemaal af.

Slanke stalen buizen verbonden door klassieke lugs

Fietsframes bouwen was vroeger een waar ambacht. Dunwandige stalen buizen werden met behulp van lugs aan elkaar gelast tot een sterk en stijf frame. Ook de Van Stael is op die manier gemaakt, en dat geeft hem niet alleen een verfijnd uiterlijk, maar ook comfortabele rijkwaliteiten. Ondanks het stalen frame is de fiets licht in gewicht; slechts 14,2 kg. Daardoor is de Van Stael gemaakt voor diegenen die zich graag snel en makkelijk door de stad verplaatsen. Ambachtelijk genieten, noemen we dat.

Klassiek leren Brooks zadel en leren handvatten

Gazelle maakt al sinds 1892 fietsen, en daar zijn ze goed in. Brooks maakt al sinds 1878 leren fietszadels, en is daar expert in. Twee fietsbedrijven met vele decennia ervaring: dat matcht. Ook het het sportieve leren Brooks B17-zadel past perfect bij de Gazelle Van Stael. Die gaat zich ook perfect aanpassen aan jou, want het vormt zich gaandeweg naar je lichaam. Na enige tijd zit je dus helemaal ‘op maat’. Samen met de leren Brooks-handvatten zorgt dat voor een fantastisch comfortabel fietsgevoel!

Moeiteloos schakelen met Shimano Nexus 7

Met de Nexus-naafversnelling schakel je gemakkelijk naar de juiste versnelling. Dit doe je met een lichte draaibeweging. Met keuze uit zeven versnellingen kun je overal vooruit: op het vlakke en in de stad, maar ook als er af en toe een viaduct of een helling te overwinnen is.

Verlichting en voor- en achterdrager los verkrijgbaar

Op een snel type als de Van Stael wil je zo lichtvoetig mogelijk rijden, vandaar dat er standaard geen dragers en verlichting op zitten. Voor degenen die ook in het donker snel op de plaats van bestemming willen zijn, of die wat bepakking willen vervoeren, is er een speciale verlichtingsset en dragers verkrijgbaar. Vanzelfsprekend in passende retrostijl! De Gazelle Van Stael is vanaf nu beschikbaar in twee nieuwe kleuren. Ga jij voor Moon Rock of Ink Blue? De Van Stael is verkrijgbaar vanaf 999 euro.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal