Lucien, fietsers soigneren

Lucien, zo heet de fietsdivisie van de groep D’Ieteren. Dat familiebedrijf met een rijke traditie van zo’n tweehonderd jaar richt zich middels de uitbouw van een netwerk van fietsdealers sinds enige tijd ook op de e-bikers, met een focus op cargobikes en longtails.

“Hallo, met Lucien?” Karl Lechat, ceo van retailketen Lucien, moet erom lachen, als we hem zo aanspreken. “Onze naam klinkt inderdaad als een voornaam, en dat is bewust. Daarmee verwijzen we naar Lucien Van Impe, en ook naar Lucien D’Ieteren, die onze auto-import begin 20ste eeuw heeft opgestart, maar we willen vooral een persoonlijke touch aan onze winkels meegeven, want dat die persoonlijke band met onze klanten is onze attitude.”

Klant is koning

De fietser soigneren, dat is inderdaad de missie van Lucien. “Dat vullen we in met een rist van topmerken, een brede stock zodat je steeds snel de baan op kunt, en service van de bovenste plank, zowel in aftersales als met financierings- en verzekeringsmogelijkheden bij aankoop in de winkel. Wij willen dat de fietsers onze winkel gelukkig verlaten.”

“De persoonlijke band met onze klanten is onze attitude.”

Lucien lijkt nieuw en als enseigne is dat ook zo, maar elke winkel heeft tot tien jaar en soms meer ervaring. De veertien winkels zijn in het Antwerpse en het Brusselse gesitueerd, maar op termijn zal Lucien ook elders te vinden zijn. “We willen er altijd staan voor de klant, ook in de vorm van bijstand. Bij aankoop krijg je die een jaar gratis.”

Juist advies

De fietsen die Lucien aanbiedt, zijn afkomstig van de beste merken: Riese & Müller, Stromer, Scott… noem maar op. “We willen alleen kwaliteitsvolle producten verdelen, en daarnaast met onze dienstverlening en service het verschil maken. Lucien is geen discounter of low cost-verdeler, maar een betrouwbare partner met passie voor de fiets.”

Karl Lechat komt helemaal op dreef. “Door de line-up van onze producten vindt elke klant bij ons zijn gading. In Brussel hebben we bovendien een indoor testbaan van 1500 m², waar we het juiste advies aan onze klanten kunnen geven, of hij de fiets nu voor het werk gebruikt of recreatief, in functie van waar hij woont en of hij kinderen heeft.”

Puzzel leggen

Eigenlijk helpt Lucien de fietser om zijn mobiliteitspuzzel te leggen. “Wie gebruikt nog alleen een auto, of een fiets, of het openbaar vervoer? Bij D’Ieteren hebben wij alle puzzelstukken in huis, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Bij ons kunnen ze auto’s en fietsen kopen of huren en zelfs delen, steps gebruiken, een treinticket kopen via onze app…”

Lucien heeft ook een performant online platform, waar geïnteresseerden terecht kunnen voor bijvoorbeeld een aanbod van tweedehandse e-bikes. “Onze winkels delen hun stocks online. Vooral cargobikes en longtails zijn tegenwoordig geweldig in trek. Daar specialiseren we dan ook in die mate in dat ons aanbod op dat vlak uniek en ongezien is in België.”

Ook voor bedrijven

Niet alleen particulieren kunnen bij Lucien terecht. Er is immers ook Lucien Business, aparte divisie voor bedrijven. Specifieke personen in Brussel en Antwerpen gaan bij bedrijven langs om samen met hen hun mobiliteitspuzzel te leggen. Weer die persoonlijke touch dus…

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal