Probeer zelf een Shimano STEPS-systeem

Op het Alles over E-bikes Test Event

E-biker verheug je, want op 12 maart is het zover: in Antwerpen wordt de aftrap gegeven van het eerste Alles over E-bikes Test Event van 2022. Honderden e-bikes, een uitdagend testparcours en gezellige sfeer: het belooft een hoogdag te worden voor fietsers van alle leeftijden. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Shimano, intussen al 8 jaar producent van hoogwaardige e-bikesystemen. Je vindt de Shimano-systemen terug in verschillende merken die je op het Test Event aan een diepgaande test kan onderwerpen.

De geschiedenis van Shimano begon in 1921, toen Shozaburo Shimano zijn kleine werkplaats opende in Sakai City, Japan. Alles begon met de productie van het freewheelmechanisme, een component dat we ook vandaag nog terugvinden in onze fietsen. Het freewheel laat je namelijk toe om tijdens het fietsen je benen te stoppen, terwijl je wiel toch nog verder draait. Een eenvoudige concept, maar het lanceerde Shimano op een honderdjarig groeitraject tot werelds meest gerenommeerde producent van aandrijvingen en versnellingen.

Shimano’s eerste mijlpaal in de e-bikemarkt kwam in 2014 met de introductie van het E6000 STEPS-systeem. Met een eigen combinatie van motor, batterij, aandrijving en display, wil Shimano met deze e-bikesystemen de optimale rijervaring bieden. Toen elektrische ondersteuning ook het mountainbikesegment begon te veroveren, volgde in 2016 het E8000 STEPS-systeem. Vandaag vind je de STEPS-systemen terug in allerhande modellen: in stads- en trekkingfietsen (E5000- en E6100-systeem), maar ook op razendsnelle mountainbikes (E7000 en EP8-systeem) en handige bakfietsen ((E6100 Cargo- en de EP800 Cargo-systeem). Lees hier meer over de verschillende STEPS e-bikesystemen, of ga langs bij een dealer.

Probeer het zelf

Het Alles over E-bikes Test Event trekt dit jaar naar drie locaties: het Antwerpse Park Spoor Noord (12 maart), het circuit van Zolder (9 april) en het Prins Mauritspark in Nieuwpoort (23 april). Registreer je gratis online en kom naar hartenlust e-bikes testen!

Wil je ook een Shimano STEPS e-bikesysteem testen? De volgende merken die het STEPS-systeem gebruiken vind je op de Test Events:

Merk Aanwezig op Test Event van
Achielle Antwerpen, Nieuwpoort
Cannondale Antwerpen
Canyon Antwerpen, Zolder, Nieuwpoort
Cortina Antwerpen, Zolder, Nieuwpoort
Gazelle Antwerpen, Zolder, Nieuwpoort
Husqvarna Antwerpen
Muon Antwerpen, Zolder, Nieuwpoort
Oxford Antwerpen, Zolder, Nieuwpoort
Thompson Antwerpen, Zolder
Yoors Antwerpen
Schrijf je gratis in voor de testevents via onze homepagina.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal