Een stapje voor met Shimano STEPS

Ruim 160 merken kiezen voor Shimano STEPS, het ultieme e-bikesysteem.

Nood aan een extra duwtje in de rug? Of een betrouwbaar vervoersmiddel voor woon-werk? Verken je liever nieuwe wegen misschien? Wat je motivatie ook is: de rijeigenschappen van je e-bike staan of vallen met de combinatie van motor, aandrijving, batterij en display. “Daarom ontwikkelde Shimano de STEPS e-bikesystemen”, vertelt Stef Habets van Shimano Benelux. “Voor elke denkbare toepassing bieden wij een systeem met de beste componenten. In de stad, de bergen of op reis, dankzij Shimano STEPS geniet je elke dag van de meest gebalanceerde en intuïtieve rijervaring.”

Het verhaal van Shimano begon in 1921, toen bezieler Shozaburo Shimano een innovatief concept lanceerde: het freewheel, een vernieuwend idee dat de fietswereld tot vandaag tekent. Ook een eeuw later blijft Shimano een voortrekkersrol spelen in de fiets- en e-bikewereld.

Een voortrekkersrol in de fiets- en e-bikewereld.

Een perfecte match

“Met de Shimano e-bikesystemen bieden we verschillende combinaties van (midden)motor, aandrijving, batterij en display. We verdelen onze systemen op in drie categorieën: City & Trekking, Mountainbike en Cargo. Zo kan jij aan de hand van eigenschappen als batterijduur, gewicht of ondersteuningskracht op zoek gaan naar de e-bike die perfect bij jou past. Intussen kan je zo kiezen uit meer dan 160 fietsmerken met een Shimano STEPS systeem.”

Een groot voordeel van een Shimano STEPS e-biksysteem is de veelzijdigheid. “De Shimano onderdelen zijn onderling compatibel. Wil je jouw e-bike met STEPS systeem dus verder personaliseren? Vraag dan bij de dealer na wat de mogelijkheden zijn.”

City en Trekking

Het huidige City en Trekking aanbod van Shimano bestaat uit twee systemen, de E5000 en E6100. “Onze systemen onderscheiden zich door twee verschillende middenmotoren met een output tussen 40 en 60 Nm. Een heldere display met vier weergavefuncties laat je dan weer makkelijk wisselen tussen de ondersteuningsstanden.”

De City en Trekking systemen werden ontworpen voor gebruik met externe (klassieke) versnellingen, de interne naafversnelling of de interne Di2-naafversnelling. “Die laatste maakt volledig automatisch schakelen mogelijk. Het intelligente systeem houdt je trapfrequentie, de weerstand en snelheid in de gaten. Op basis daarvan schakelt de fiets helemaal zelf. Ook onze e-MTB en Cargo systemen zijn compatibel met de Di2 technologie.”

Di2-naafversnelling maakt volledig automatisch schakelen mogelijk.

Geen berg te steil

Het e-MTB gamma van Shimano werd ontworpen voor optimale prestaties op het onverhard. De E7000 en EP8 systemen zijn uitgerust met robuuste middenmotoren met een output tussen 60 en 85 Nm. “De lage Q-waarden zorgen dan weer voor een natuurlijk rijgevoel, zowel met als zonder ondersteuning. Dankzij het lichtgewicht display en twee stuurschakelaars schakel je moeiteloos doorheen 4 rijmodi: Boost (high, medium of low), Trail, Eco en Power Walk Assist.”

Optimale prestaties op het onverhard.

Transportmiddel van de toekomst

Een e-bakfiets, ook wel e-cargo fiets genoemd, is dé favoriet van gezinnen en pakjesbezorgers. “Ook voor die specifieke toepassing is een gespecialiseerd systeem nodig. Stil, krachtig, gebalanceerd en met een optimale trapefficiëntie, dat zijn de E6100 Cargo en de EP800 Cargo.”

Tot slot zijn alle STEPS systemen te verbinden met de E-TUBE applicatie. “Zo kan je zelf persoonlijke voorkeuren aanpassen en zelfs diagnoses uitvoeren, allemaal vanop je smartphone”, besluit Stef.

Ontdek Shimano STEPS en maak je keuze uit één van de 160 merken op www.shimano-steps.com.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal