Fietsparadijs Samoëns: Ontdek de adembenemende routes van de Giffre-vallei

Samoëns en de Giffre Vallei, gelegen in het hart van de Franse Alpen, vormen een ideale omgeving voor fietsliefhebbers van alle leeftijden. Met een divers terrein biedt deze regio een scala aan fietsmogelijkheden, waaronder wegfietsen, mountainbiken, downhill fietsen en elektrisch fietsen. Zowel beginners als ervaren fietsers genieten van uitgestrekte landschappen en boeiende ontdekkingen. Een extra voordeel is dat Samoëns het felbegeerde fietslabel draagt, wat garant staat voor hoogwaardige diensten en routes.

Een mythische pas: Col de Joux Plane

Vanuit het centrum van Samoëns start de route naar de beroemde Col de Joux Plane, een buiten-categorie bergpas die vaak wordt beklommen door de renners van de Tour de France. Deze uitdagende klim beloont fietsers met adembenemende uitzichten op de Mont-Blanc, een beloning die de inspanning meer dan waard is.

Adembenemende bergroutes

Voor degenen die een meer ontspannen rit verkiezen, zijn er eenvoudigere routes beschikbaar, zoals de Horseshoe-loop. Deze route dompelt fietsers volledig onder in de majestueuze bergen, met de mogelijkheid om prachtige bezienswaardigheden zoals de kloven van de tanden en de waterval van Rouget te verkennen.

Mountainbiken in de Giffre-vallei: Een oneindige speeltuin

Met meer dan 400 km aan paden is Samoëns een waar paradijs voor mountainbikers. Ongeacht leeftijd of ervaring, zullen fietsers hier terreinen vinden die aan hun behoeften voldoen. Na de wintermaanden verandert het besneeuwde landschap in een groen speelparadijs voor mountainbikers van alle niveaus.

Downhill-paradijs

Samoëns biedt maar liefst 120 km aan enduro-routes voor downhill liefhebbers van elk niveau. Dankzij de skiliften van het resort hebben fietsers toegang tot hoge toppen en kunnen ze de vallei in al zijn pracht verkennen. Cursussen worden aangeboden om downhill-vaardigheden te verbeteren, waardoor fietsers met vertrouwen steilere routes kunnen aanpakken.

E-bike Ontdekkingstochten

Voor degenen die graag grote afstanden afleggen, bieden verschillende aanbieders elektrische fietsen te huur aan. Hiermee kan je zonder al te grote inspanningen de mooie Giffre-vallei verkennen en genieten van zowel het lokale erfgoed als de natuur. Vier nieuwe gemarkeerde routes, variërend in moeilijkheidsgraad, zijn deze zomer beschikbaar om de prachtige omgeving van de vallei te verkennen.

Of je nu een fanatieke fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen rit in de natuur, Samoëns biedt voor elk wat wils.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Lees onze magazine digitaal